Fyrfotat anklagar Alingsåsguiden

Gunn Ingelsson som driver butiken Fyrfotat i Alingsås anklagar mig i AT den 12 maj 2003 för att hennes affärer går dåligt. Bakgrunden till det hela är att GI ringde mig för några år sedan och bad att jag skulle lägga in info på min hemsida. Jag ställde upp omgående och åkte till butiken på Norra Strömgatan och tog lite bilder. Det hela resulterade i en enkel presentation av butiken i Alingsåsguiden.

För någon tid sedan upptäckte jag att butiken inte fanns kvar. Jag ändrade då texten i länken till: Butiken är nedlagd. Här finns nu Musses trä och design tfn 191 18. Vad som hänt butiken visste jag inte eftersom GI aldrig informerade mig om flyttningen.

Det är viktigt att betona att jag ställde upp utan att kräva någon ersättning för mina utlägg och att jag inte heller har blivit erbjuden någon ersättning eller fått ett tack för min insats. Sidan kan med andra ord inte ha tillmätts någon större betydelse för Gunn Ingelsson. Trots att GI sedan något år haft en egen hemsida så har detta tydligen inte påverkat försäljningen positivt. När affärerna nu börjar gå dåligt så faller en stor del av skulden på mig.

För ca två veckor sedan var jag och min fru och handlade i den nya butiken. GI kände troligen igen mig och ringer mig dagen efter och skäller ut mig för att jag skrivit att butiken på Norra Strömgatan är nedlagd (vilket är sanning). Jag tog omedelbart bort allt som hade med hennes butik att göra. Sökrobotar på internet tar emellertid tid på sig att både ta bort och lägga till ny information. Detta vet alla som kan lite om internet och det är inget jag kan påverka.

Att butikens dåliga försäljning beror på min gratissida, menar jag är rent trams. Gunn Ingelsson sa till AT "Det är ett för jäkligt övertramp." Menar Gunn att det är ett övertramp att jag inte tog reda på varför butiken försvann från Norra Strömgatan? Jag tycker att Gunn Ingelsson ska be om ursäkt för sitt agerande. Den dåliga försäljningen har högst sannolikt andra orsaker.

Björn Jersby
13 maj 2003

Alingsåsguiden